Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Direktoru banke u Sarajevu ispred hotela pokušali ukrasti Audi A6 dok su mu na zadjnem sjedištu spavala djeca (VIDEO)

Preuzmite sliku

U subotu navečer ispred sarajevskog hotela Holiday za sada nepoznata osoba, pokušala oteti automobil Audi A6, čiji je vlasnik Ali Riza Akbaş, generalni direktor Ziraat banke u Bosni i Hercegovini.

Naime, direktor banke parkirao se ispred hotela i, prema izjavama očevidaca, izašao iz auta da uzme nešto iz gepeka. Automobil, u kojem je bilo dvoje djece, je ostao upaljen.

U tom trenutku, za sada nepoznati muškarac je sjeo za volan i pritisnuo gas pokušavši ukrasti auto. Direktor, znajući da su mu djeca unutra, trčao je za autom u pokretu.

Kradljivac je vozio nekoliko metara, a najvjerovatnije kada je spazio djecu, zaustavio je auto, te pobjegao u nepoznatom pravcu. Vlasnik vozila je, pak, prema riječima očevidaca, bio sav krvav, ali sretan da je spasio djecu.

“Došli smo s prijateljima s puta i stali ispred hotela. Izašli smo iz auta da se pozdravimo i izvadimo kofere iz drugog auta. U ta dva minuta lopov je ušao u moj auto, a djeca su bila unutra i spavala. Supruga je prva primijetila i potrčali smo za njim. Trčali smo nekih 30-40 metara. On je u tom trenutku stao, a zatim i pobjegao pješice”, ispričao je Ali Riza Akbas za medije.

O ovom slučaju obaviješteno je Tužilaštvo KS i pripadnici MUP-a KS.

– U službene prostorije Prve Policijske uprave 2. jula u 1.25 sati pristupio je A.A.R., privremeno nastanjen u Sarajevu i prijavio da je nepoznata osoba istog dana oko 00.10 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Centar Sarajevo, pokušala ukrasti njegovo vozilo marke Audi A6. O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca – kazali su za Avaz iz MUP-a KS.

– Najvjerovatnije da je vlasnika automobila neko pratio s namjerom da ukrade auto, te kada se ovaj parkirao, lopov je uletio u vozilo. Lopov ili više njih, vjerovatno, nisu znali da su djeca u autu – kazao je izvor dobro upućen u istragu.

– Tužilaštvo je obaviješteno, a policija poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj  – kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,