Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Destanović uz mjere zabrane puštena iz pritvora KPZ-a Zenica

Preuzmite sliku

Sekretarka Općine Stari Grad Sarajevo Alma Destanović puštena je iz KPZ-a Zenica, nakon gotovo četiri mjeseca provedena u pritvoru.

Istovremeno, određen joj je kućni pritvor, odnosno mjere zabrane napuštanja mjesta boravka i obavljanja poslovne aktivnosti, a nakon što je Vrhovni sud FBiH usvojio žalbu njenih advokata na raniju odluku Kantonalnog suda Sarajevo o produženju pritvora.

Ovo je Feni potvrdila advokatica Alme Destanović, Marsela Bajramović, podsjetivši kako je pritvor njenoj klijentici ukinut s 1. septembrom.

– Vrhovni sud Federacije BiH usvojio je našu žalbu i Kantonalni sud je u ponovnom postupku odlučio da prema Destanović ukine pritvor, te da joj odredi mjere zabrane, među kojima je i zabrana obavljanja djelatnosti – precizirala je advokatica Bajramović.

Podsjetimo, Destanović je slobode lišena u sklopu akcije “Start” sa sada već bivšim načelnikom općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem.

Onda su, pored Hadžibajrića i Destanović, uhapšeni i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik, Mehmed Dedić i Emina Rogo.

Akteri ovog slučaja terete se za krivična djela – organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje