Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brčko: Tri ženske osobe krale od starijih građana

Preuzmite sliku

Tri ženske osobe u posljednjih mjesec dana izvršile su u Brčkom četiri krivična djela “krađe”, dok se za još četiri krivična djela vrši prikupljanje materijalnih dokaza.

Naime, Policiji Brčko distrikta BiH je u posljednjih mjesec dana prijavljeno nekoliko slučajeva džepnih krađa gdje su uglavnom meta napada bili stariji građani Brčko distrikta BiH.

Nakon preduzetih istražnih radnji, navedeni slučajevi kvalifikovani su kao krivična djela „krađa”, navedeno je iz Policije Distrikta.

Nakon preduzimanja planskih istražnih mjera i radnji pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH 5. oktobra su kao izvršioci ovih krivičnih djela identifikovane tri ženske osobe koje u Brčkom imaju prijavljeno prebivalište od prve polovine 2023. godine i to H.H. rođena 1973. godine, zatim L.H. rođena 2003. godine, dok je treća osoba starija maloljetnica.

Istog dana prikupljeni su materijalni dokazi da su te osobe u posljednjih mjesec dana na prostoru grada Brčkog izvršile četiri krivična djela „krađa”, dok se za još četiri krivična djela vrši prikupljanje dokaza.

Protiv navedenih osoba Tužilaštvu Brčko distrikta BiH bit će upućen Izvještaj o počinjenju pomenutih krivičnih djela, stoji u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,