Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Brčko: Određen pritvor Saletoviću i Pengiću, uhapšenima u akciji “Glasač”

Preuzmite sliku

Postupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom odredio je pritvor Elviru Saletoviću i Sanelu Pengiću, koji su prije tri dana uhapšeni u operativnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Glasač”.

Njima je pritvor određen zbog sumnje na udruživanje radi počinjenja krivičnog djela povrede slobode odlučivanja birača i usljed opasnosti da bi mogli ponoviti krivično djelo i uticajem na svjedoke ometati krivični postupak.

Pod nadzorom ovog tužilaštva, Policija Brčko distrikta BiH je krajem prošle sedmice realizirala operativnu akciju “Glasač”, u okviru koje je nakon niza zajednički sprovedenih istražnih aktivnosti, slobode lišila Saletovića i Pengića. Sumnja se da su oni kandidatu s liste jedne političke partije za lokalne izbore ponudili više stotina glasova, koje bi mu osigurali za novac tako da im dio novca isplati odmah, a ostatak poslije izvršenog glasanja na dogovoreni način.

Obojica su osumnjičeni za krivično djelo udruživanje radi počinjenja krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom Povreda slobode odlučivanja birača.

Pritvaranjem Saletovića i Pengića broj pritvorenih, koji se sumnjiče za krivična djela  počinjena u vezi s izbornim procesom na ovom području, narastao je na devet, dok se u međuvremenu istražne aktivnosti Tužilaštva i policije i dalje nastavljaju, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje