Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brat ubijene Amre, Nedžad Kahrimanović: Izvršena je klasična likvidacija, druge veze među njima nikada nije bilo

Preuzmite sliku

Ubistvo u Tuzli uzdrmalo je bh. javnost. Pripadnik policije MUP-a TK Elvis Ćustendil ubio je Amru Kahrimanović vlasnicu jednog od lokala u tržnom centru Sjenjak.

Policijski službenik bio je na godišnjem odmoru kada se ubistvo desilo.

Vezano | Korman: Ćustendil pucao iz službenog pištolja, ubijena A.K. bila jedina meta 

Zbog bojnih špekulacija u javnosti, o odnosu njegove sestre i policijskog službenika koji ju je usmrtio, Nedžad Kahrimanović brat ubijene pojašnjava da njih dvoje nisu imali ni poslovni, ni partnerski odnos, te da je njegova sestra bez povoda hladnokrvno ubijena od strane Ćustendila. Po njegovim saznanjima policajac je bio u vidno alkoholisanom stanju, a i ranije je pravio probleme u ovom, ali i drugim lokalima u Tuzli kaže Kahrimanović.

“Moja sestra nije bila ni u kakvom privatnom, poslovnom, ljubavnom odnosu sa ubicom, nego je klasični ubica i likvidator. On je moju sestru likvidirao, ne ubio. On je tu bio gost i inače u tržnom centru, u različitim kafićima je po mojim saznanjima ponekad pravio incidente. Sinoć je napravio incident sa nekim čovjekom koji je sjedio s njim. Zaposlenica je pozvala policiju i moju sestru. Policija je došla i odvela tog čovjeka koji je sjedio s njim i nešto razbio, a on je ostao da pije. Moja sestra je stigla kao vlasnica kafea i zamolila radnicu da naplati sve i zatvori radnju. Nijedan razlog nije bio da se učini ovakvo djelo. Policajac, po mojim saznanjima, ispalio je u moju sestru sedamnaest metaka, od toga ju je pogodilo osam”, zaključio je Kahrimanović.

Podsjećamo, na danas održanoj press konferenciji direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman potvrdio je da je Ćustendil ubistvo počinio službenim pištoljem koji je tokom odmora bio u obavezi da preda nadležnima ali nije, čime je prekršio pravilo. Korman je također dodao da nikada nisu dobili nikakve zvanične informacije o tome da je Ćustendil bio od ranije problematičan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje