Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bosanska Dubica: Oglasila se žena koja je objesila psa i zgrozila BiH

Preuzmite sliku

Ana L. iz Bosanske Dubice je izazvala bijes u regionu nakon što je objavljen video na kojem se vidi kako je objesila bespomoćnog psa pred vlastitim djetetom

Međutim, ova medicinska radnica u tome, izgleda, ne vidi ništa loše, jer je objavom na Facebooku najavila da neće na tome stati.

“Samo da se oglasim povodom jučerašnjeg događaja. Kao majka stala sam u zaštitu svog djeteta i radiću to i dalje”, napisala je Ana L.

 • Status na Facebooku sadrži i pismo koje je, kao odgovor na žalbu predatu sredinom februara, dobila 12. marta iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Administrativne službe.

  “Nemamo ni prostorne ni kadrovske ni materijalne ni finansijske resurse da hitno zbrinemo, na zakonit način, životinje koje predstavljaju opasnost po bezbjednost člana Vaše porodice”, stoji u dopisu.

 • Međutim, zanimljivo je uputstvo koje je uslijedilo.

  “Do iznalaženja rješenja za opisani problem, i sa Vaše i sa naše strane u dogledno vrijeme, molimo da preduzmete potrebne preventivne mjere zaštite svog maloljetnog djeteta, kao što su to činili generacijama naši roditelji”, navedeno je u odgovoru.

 • Ona je, nažalost, ovo shvatila kao odobrenje da uzme zakon u svoje ruke.

  Na snimku se vidi kako je Ana L. namamila psa hranom, zavezala mu konopac oko vrata, odvukla do ograde i privezala tako da je došlo do gušenja nesretne životinje. Pri svemu tome, pas nije pokazivao nikakvu agresivnost već je samo pogledavao prema djetetu u nadi da će bar s te strane stići pomoć.


  Pas je, saznaje Srpskainfo od mještana, lutalica, ali je bio pripitomljen i privržen radnicima u obližnjem voćnjaku, koji su ga hranili.

  Ana L, po struci osoba kod koje bi trebao da posebno bude razvijen osjećaj za humanost, živi u neposrednoj blizini voćnjaka, čijim je kamerama i snimljen ovaj monstruozni čin.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,