Subota, 14. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bijeljina: Racijom u ugostiteljskom objektu pronađeno preko kilogram marihuane (FOTO)

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Bijeljina izveli su operativno-taktičku mjeru i radnju raciju u ugostiteljskom objektu u Bijeljini.

Prilikom pregleda objekta u magacinskom prostoru pronađeno je i uviđajem izuzeto 1.060,00 grama zelene biljene materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama  podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

Izuzeta biljna materija bila je upakovana u pet većih najlonskih kesa i četri manje kese koje su bile namjenjene za dalju prodaju.

Zbog sumnje da se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga policijski službenici lišili su slobode lica V.L. i V.Š. obojica iz Bijeljine, navode iz MUP-a RS.

O svemu je obavješteno i Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini. Nad licima lišenim slobode izvršena je kriminalistička obrada, koji su nakon završene obrade pušteni na slobodu.

Protiv lica V.L. i V.Š. nadležnom tužilaštvu slijedi izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i  „Omogućavanje uživanja opojnih droga“. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,