Srijeda, 8. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Akcija “Urban”: SIPA uhapsila sedam osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, jutros su započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva “Urban”, usmjerene protiv organizovanog kriminala i uhapsili sedam osoba.

U okviru akcije “Urban”, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi objekata na sedam lokacija i slobode je lišeno sedam osoba.

“Akcija je izvedena zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe počinile krivično djelo organizovani krminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, zloupotreba procjene, poticaj na izvršenje krivičnog djela, i porezna utaja, usljed čega je prouzrokovana šteta u budžetu Kantona Sarajevo od najmanje tri miliona konvertibilnih maraka”, navode iz SIPA-e.

Osobe lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, biti predata postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na dalje postupanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,