Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija u Sarajevu: Policija upala u kafić, vlasnica i konobar rasturali marihuanu

Preuzmite sliku

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa kolegama iz Treće PU i Sektora za policijsku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pretresli su ugostiteljski objekat “Skorpion” u ulici Zvornička u Novom Sarajevu.

Kako je saopćeno iz sarajevske policije, tom prilikom je kod vlasnice L. Š. (45) iz Sarajeva oduzeto oko 250 grama marihuane u paketićima pripremljenim za uličnu prodaju, digitalna vaga i pribor za prepakivanje.

  • Izvršenim pretresom konobara B. Dž. (38) iz Sarajeva, oduzeta su tri paketića koja asociraju na opojnu drogu marihuanu.

    Također je izvršen pretres dva stana sa pratećim prostorijama koja koristi L. Š. na području opštine Novo Sarajevo.

    “Vlasnica i konobar, koji se sumnjiče za krivično delo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su i predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP KS”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

  • Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će, uz službeni izveštaj o počinjenom krivičnom delu, biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,