Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Akcija “Transporter”: Poznata imena privedenih, pretresaju se objekti širom BiH

Preuzmite sliku

U ovkiru akcije “Transporter” koja se od jutarnjih sati provodi na više lokacija u BiH, vrše se pretresi objekata, stanova i automobila u vlasništvu bivšeg savjetnika Draga Mektića, Bojana Cvijetića, koji je jedna od devetero uhapšenih.

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, među uhapšenima je i jedan inspektor MUP-a RS koji je ranije suspendovan.

Prema navodima Srpskainfo, riječ je o Mladenu Milovanoviću koji je uhapšen i ranije zbog pomaganja pripadniku škaljarskog klana Milošu Božoviću.

Među uhapšenima su i drugi biznismeni čiji objekti se također meta pretresa koji se vrše na 20 lokacija u RS, Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu. Kako Srpskainfo saznaje ovom akcijom su obuhvaćeni i Aleksandar N, Ivan J, Saša R, Tijana S, Dragan K, Radislav T, Siniša B, Petar D, Igor K.

“Jutros je uhapšen jedan naš inspektor koji je ranije suspendovan. Ono što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, je da neće biti jedini. Mi smo krenuli da ‘čistimo smeće ispred svoga praga’ što se kaže u narodu”, rekao je Lukač.

Akcija “Transporter” se provodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH. (Srpska info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,