Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija “Skuter 2”: Pripadnici SIPA-e izvršili pretrese na četiri lokacije, tri osobe lišene slobode

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Skuter 2” koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima, saopšteno je iz SIPA-e, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e pretresli su lica, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije u Foči i Bijeljini, te lišili slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine ‘Organizovani kriminal’, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 210a. istog zakona ‘Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su prilikom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 1.259 kutija cigareta, oko 3.810 kilograma raznog duhana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, novac u ukupnom iznosu od 16.000 eura, 630 USD i 5.500 konvertibilnih maraka, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija “Skuter 2” realizovana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva BiH.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada. U vezi sa realizacijom navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,