Utorak, 26. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog Pekare Hukić cijela Tuzla miriše na talijanske pizze

Preuzmite sliku

Danima već ulaz u staru tuzlansku čaršiju miriše na prave talijanske pizze o kojima, čini se, cijela Tuzla priča.

Na opšte oduševljenje svih Tuzlaka, naročito onih najstarijih, Pekara Hukić ponovo je otvorila svoja vrata. Međutim, ta vrata otvorena su tek djelomično samo kako bi nam dali na razmišljanje kakvi će to novi proizvodi iz njihove krušne peći ubrzo početi izlaziti i biti u ponudi potpuno renovirane kultne tuzlanske pekare.

 • Za početak tu je deset pravih talijanskih pizza za koje ne znate jesu li dobre zato što ih prave pravi pizza majstori ili zato što se savršeni spoj svih sastojaka ispeče za manje od jedne minute. Ne, nije šala – samo jedna jedina minuta, a ako pitate Hukiće, onda čak i manje od minute potrebno je da bilo koja pizza bude ispečena jer se za nastavak očuvanja tradicije duge 130 godina od sada koristi najsavremenija krušna peć, jedinstvena u ovom tuzlanskom regionu.

  Margherita, Capricciosa, Bosanska, Tuna, Vegetariana, Napolitana, Funghi, Pesto, Quattro Formaggi i Una storia – deset je fantastičnih pizza koje se trenutno mogu naručiti posredstvom platforme korpa.ba.

  Kako otkrivaju za tuzlanski.ba Pekara Hukić samo što nije otvorila svoja vrata u potpunosti i poželjela dobrodošlicu svima koji godinama već uživaju u njihovim proizvodima.

 • Pekaru Hukić svi Tuzlaci pamte po starim dobrim kiflama, ramazanskim lepinama ali i hljebu koji su uvijek bili drugačiji nego bilo gdje drugo. Čar stare krušne peći koja je izgradila tradiciju dugu 130 godina sada će biti nastavljen kroz najmoderniju tehnologiju koja se koristi širom svijeta u pekarskoj industriji.

  Zato, kako kažu iz ove renomirane pekare, i brže nego što mislite, moći ćete uživati u različitim vrstama hljeba, baguetta, peciva, sendviča, kroasana… A sve uz pizze koje su već osvojile naš grad.

  Za sve informacije zapratite Pekaru Hukić na njihovoj facebook stranici i instagram profilu gdje su i više nego aktivni i susretljivi.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,