Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

UKC Tuzla: Počeo tečaj UZ dijagnostike srca

Preuzmite sliku

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u okviru kontinuirane medicinske edukacije, 29. januara 2024. godine, počeo je Tečaj ultrazvučne dijagnostike srca koji će trajati narednih pet sedmica.

Osnovni cilj tečaja je da se osavremeni i poboljša nivo ultrasonografije, kao i da se omogući kvalitetnija edukacija ljekara.

Pod stručnim nadzorom mentora devet polaznika će se upoznat sa najnovijim saznanjima u primjeni ultrazvučne dijagnostike.

Organizator tečaja je Univerzitetski klinički centar Tuzla u saradnji sa Ljekarskom komorom TK.

Dobrodošlicu svim polaznicima ispred Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla uputio je prof. dr. med. sc. Ervin Alibegović, pomoćnik direktora za nastavu i naučnoistraživački rad UKC Tuzla.

“Ove godine se navršava 20 godina kontinuirane organizacije tečaja ultrasonografije srca u UKC Tuzla. Očekujem da će i ova škola biti uspješna kao i sve dosadašnje jer misija Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla je da kontinuiranom edukacijom unapređuje i podiže kvalitet usluga za svoje pacijente. Naša vizija je biti liderom u pružanju zdravstvenih usluga, ali i na polju edukacije, s toga menadžment ove kuće će uvijek pružiti podršku organizaciji edukativnih skupova”, rekao je u svom obraćanju prisutnima prof. dr. Alibegović.

Polaznicima tečaja će biti omogućeno sticanje teorijskog znanja nephodnog da bi se razumio i obavio ultrazvučni pregled, kao i postizanje zadovoljavajuće praktične uvježbanosti neophodne za rutinski rad. Predavači su eminentni ultrasoničari iz Bosne i Hercegovine i UKC Tuzla.

Voditelj Tečaja ultrazvučne dijagnostike srca je mr. med. sci Elnur Smajić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog, šef Odjeljenja za kardiologiju Klinike za interne bolesti UKC Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje