Ponedjeljak, 20. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U četvrtak novi protesti: Prevareni kupci traže da im se 15. maja omogući useljenje u stanove

Udruženje kupaca “SPO 15.maj” Tuzla u četvrtak 22. februara organizuje nove masovne proteste na koje pozivaju sve prevarene, opljačkane i obespravljene kupce, komšije, sugrađane, članove ostalih Udruženja iz Tuzle kao i predstavnike medija.

“Želimo da se ova nedovršena zgrada, najveća sramota i ruglo grada Tuzle konačno završi! Okupljanje je zakazano u 12:00 h ispred zgrade “SPO 15.maj”, a dalje se krećemo, uredno najavljenom rutom kretanja – Grad Tuzla (šetalište uz Jalu) , Tužilaštvo – Giprom – KO SDP. Nas politika ne zanima, samo useljenje u svoje stanove, a zapravo smo cijelo vrijeme bili žrtva političkih igara! Ukoliko se pronađe način da uđemo u posjed svoje imovine odmah prekidamo sa protestima!” – navodi se u saopćenju UK “SPO 15.maj” Tuzla.

Zahtjevi koje imaju prevareni kupci stanova zgrade “SPO 15.maj” Tuzla, su hitno i bez odlaganja sprovođenje odluka donesenih na Gradskom vijeću u 11. mjesecu prošle godine, a koje još nisu sprovedene. Jer to su odluke ne zaključci! – one su obavezujuće i nisu uslovljene radom ili neradom Giporma!  Također se traži se da Grad iznađe način za provođenje odluka GV-a za SPO 15.maj. i omogući etažiranje zgrade kako je obećano!

Traži se još da se zgrada završi i obezbijedi useljenje za 15.maj 2018.godine, kao i da Giprom i Šabovići odmah nastave sa daljom gradnjom objekta jer u Crnoj Gori normalno grade!

Također pozivaju Kantonalno tužilaštvo i glavnog tužioca Ljubića da konačno uzmu konačno predmete iz ladica i označe krivce u ovoj aferi!

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,