Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U Lovačkom domu “Stara Majevica” održani “Lovački susreti 2022.”

Preuzmite sliku

U okviru svojih redovnih aktivnosti u lovnoj 2022./23. godini, Lovačko društvo “Tuzla” organizovalo je danas u Lovačkom domu “Stara Majevica” manifestaciju “Lovački susreti 2022.”, u kojoj su učešće uzeli lovci i gosti sa područja TK.

Bila je to prilika za lovce da se druže nakon pauze zbog pandemije korona virusa ali i da se takmiče.

Naime, na platou oko lovačkog doma, održana je revija lovnih pasa, kotlićijada, sekcijsko takmičenje u gađanju glinenih golubova, te takmičenje podmladka u gađanju u metu vazdušnom puškom.

Ova manifestacija zapravo je uvertira u ljetnu sezonu lova na srndaće, koja se završava krajem augusta, a u oktobru počinje zimska sezona lova.

“Lovački susreti” koje tradicionalno ogranizuje Lovačko društvo Tuzla je jedna od uspješnijih manifestacija u savezu lovačkih društava Tuzlanskog kantona.

Lovačko društvo Tuzla broji preko 700 aktivnih članova i jedno je od najorganizovanijih i najbrojnijih u Bosni i Hercegovini.

Aktivno je preko 17 sekcija i 6 lovačkih revira. Brojne su aktivnosti kojima se Društvo bavi, pa shodno tome imaju i obimne godišnje planove koje nastoje ispuniti.

Iduće godine društvo slavi veliki jubilej, 100 godina postojanja i rada. Njihova misija i vizija je zaštita prirode i životinja.

Inače, Lovački dom “Stara Majevica” građani mogu posjetiti svaki dan osim ponedeljka i uživati u lovačkim specijalitetima i prirodi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,