Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla se oprostila od uglednog ljekara Anisa Međedovića

Preuzmite sliku

Danas je u Tuzli nakon održane komemorativne sjednice u UKC-u Tuzla ispred Komemorativnog centra upriličen posljednji ispraćaj za prim. doc. dr. med. sc Anisa Međedovića koji je iznenada preselio u 56. godini života.

Nakon izraza saučešća porodici Međedović dženaza se klanjala ispred Džindijske džamije, a ukop je obavljen na mezarju Bukovčići.

Tuzla je zasigurno prerano izgubila velikog čovjeka i vrhunskog stručnjaka u oblasti oftalmologije. Tuga, šok i nevjerica na licima svih prisutnih koji su došli danas da se oproste od uglednog ljekara Anisa Međedovića.

Prim. doc. dr. med. sc Anis Međedović rođen je u Brčkom 1968. godine. Medicinski fakultet u Tuzli završio je 1997. godine, a specijalizaciju iz oftalmologije 2004. godine, također u Tuzli. Postdiplomski studij je završio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i zvanje magistra medicinskih nauka stekao 2012. godine, a titulu doktora medicinskih nauka 2021. godine.

Po završetku Medicinskog fakulteta radio je na UKC-u Tuzla. Od 2017. godine do smrti, Međedović je obavljao dužnost načelnika Klinike za očne bolesti UKC-a Tuzla.

U javnosti će ostati upamćen kao izuzetno stručan oftalmolog. Sa dr. Međedovićem na čelu, osoblje Klinike je godišnje pregledalo oko 40.000 pacijenata u prosjeku se radilo oko 4.600 operacija. (Foto: Blicko Junior)

Vezano | Upriličena komemorativna sjednica dr. Anisu Međedoviću

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje