Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Nakon 70 dana prinudne pauze i Bingo City Centar otvorio vrata posjetiteljima

Preuzmite sliku

Tržni centri u FBiH, odnosno prostori u centrima kojima je bio zabranjen rad danas su počeli raditi na osnovu jučerašnje odluke Federalnog štaba civilne zaštite.

Nakon što su 70 dana bili zatvoreni zbog pandemije koronavirusa ugostiteljski i prodajni prostori u sklopu Bingo City Centra danas je otvorio vrata svih posjetiteljima.

“Nakon dužeg perioda Bingo City Center od danas ponovo radi u punom kapacitetu. Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH izdao je saopćenje sa taksativnom listom mjera i preporuka prilikom boravka u tržnim centrima kako za osoblje tako i za posjetiteje i mušterije, apelujemo na sve da se preporuke poštuju i u što većoj mjeri primjenjuju kako bi se rizik zaraze sveo na minimum. Sve nas raduje postepena normalizacija i povratak na posao i nadamo se da u budućnosti sličnih situacija neće biti ” za Tuzlansk.ba istakla je menadžerica BCC-a Tuzla Lidija Zulić.

Iako svjesni činjenice da će mnoge navike u odnosu na raniji period biti znatno drugačije, radnici u centru ne kriju sreću što su se nakon prinudnog godišnjeg vratili na svoja radna mjesta.

  • Broj mušterija koje u isto vrijeme mogu biti unutar centra treba odrediti prema površini prostora. Preporučuje se 10 m2 po osobi, odnosno 10-15 ljudi na 100 m2.

    Podsjetimo, naredbu o zatvaranju tržnih centara Federalni štab civilne zaštite donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije koronavirusa.

    Preporuke za spječavanje infekcije u trgovinama, uslužnim djelatnostima i malim obrtima, tržnim centrima možete pročitati OVDJE.

    (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje