Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tražiš posao, ne gubi živce, trebamo novinare i kreativce!

Preuzmite sliku

Novinarstvo je zanimljiv i dinamičan posao, posebno ako ga radite za super prepoznatljiv medij kakav je Tuzlanski.ba.

Posao nudi mnogo prostora za učenje i nadogradnju postojećeg znanja i vještina ali odličnu priliku za zaradu. Kandidati sa prethodnim radnim iskustvom u novinarstvu imaju prednost ali su doborodošli i svi oni koji vjeruju da želja za učenjem može nadoknaditi nedostatak iskustva. Zapošljavamo zbog karaktera, vještina će se naučiti.

Univerzalne vrijednosti koje izuzetno cijenimo:

– Voliš sve obaviti kako treba, ne odugovlačiš puno u svom radu

– Brzina ti je vrlina, imaš smisla za prepoznati važno od nevažnog i smatraš da je dobra organizacija pola obavljenog posla

– Možeš “prožvakati” konstruktivnu kritiku, te brzo učiš iz svojih grešaka

– Smatraš da imaš bogat vokabular da ti pismena i usmena komunikacija nikada ne predstavljaju problem.

– Imaš sposobnost samoorganizacije u određivanju prioriteta prilikom planiranja dnevnih zadataka

– Možeš za sebe reći da si: motivirana, pozitivna, kreativna i pouzdana osoba

 • NOVINAR

  Tvoj posao je da kroz temeljito istraživanje saznaš što više o delegiranoj temi ili aktualnom događaju. Za to ti je potrebno ne samo opće znanje i stručnost, nego i dobre komunikacijske vještine kao i dobro izražavanje u govoru i pismu. Kada na privlačan način želiš pripremiti tekst za čitatelje, pomoći će ti znanje i drugih vještina, web dizajn, grafika i uređivanje slika. Ukoliko si sa navedenim ‘skillsima’ na “tankom ledu” tu smo da ti pomognemo da usvojiš nova znanja i postaneš ‘one man show’.

  Kreativnost ti je potrebna da bi svoje članke napisao što uzbudljivije i zanimljivije čitateljima, ponekad ćeš morati da radiš i u atipičnom radnom vremenu, ali bez brige, svaki izlazak iz zone komfora cijenimo, priznajemo, uvažavamo i poštujemo.

 • DESK NOVINAR

  Pored novinara u potrazi smo i za desk novinarima (super prilika i za studente završnih godina). Tvoj posao je provjera pouzdanosti informacija kojima se raspolaže, te modificiranje i prenošenje samo relevantnih vijesti potvrđene istinitosti.

  Prilagođavanje tekstova zadanim standardima osnova je angažmana koji zahtijeva poznavanje osnova novinarstva i rada na računaru. Poželjno je i poznavnaje jednog stranog jezika.

  Ako pokažeš proaktivnost, entuzijazam,  odgovornost, izražene vještine pismenog izražavaja, te spremnost na dinamičan i brz radni tempo, obećavamo…  Unapređenje stiže brže nego račun za komunalije!

  COPYWRITERI I CONTENT CREATORI

  Pisanje možda djeluje kao zanimanje koje nema mnogo varijacija, ali copywriteri se itekako bave raznovrsnim poslom.

  Ako ste komunikativni i inovativni, a tastatura vam je kao produžena ruka, kreativno pisanje je sjajan način da se izrazite i kroz interesantan posao koji vam daje mogućnost da se opredjelite za rad od kuće ili iz kancelarije i da kreirajte snažne poruke koje dopiru do svih.

  Ono što vas kao copywritera sigurno čeka jeste mnoštvo zanimljivih informacija, interesantnih saradnji, brainstorminga kao i zarada koja spada u još jedan u nizu motivacionih faktora.

  Posao Content Creatora je sam po sebi kretivan posao koji zahtijeva višestruka znanja. Osim talenta za pisanje, treba posjedovati znanja o marketing i optimizaciji teksta za pretraživače. Kreiranje content-a je dijelom talenat, ali se umnogome uči i vježba, spremni smo da investiramo u nadogradnju tvog znanja ukoliko želiš da naučiš vještine koje su na tržištu sve traženije.

 • Kreativci, ovisnici o Instagramu i Tik Toku jeste li živi?

  Ako si pozitivni manijak za društvene mreže, glava te boli od ideja, opsesivno voliš pratiti tutorijale i kreirati objave, storyje, praviti aktuelne reelsove ili sadržaj za tik tok, super ćeš se uklopiti u naše buduće planove. Pokucaj nam na vrata, pošalji CV i otvorit ćemo ti mali million poslovnih prilika za super zaradu.

  Ako ti se čitanje oglasa već na prvu svidjelo i već se dugoročno vidiš u kolektivu koji će da te poštuje, uvažava i cijeni, to je to.

  Prijavi se i priloži svoj CV i motivacijsko pismo.

  Nemoj zaboraviti zakačiti i neki autorski tekst ili drugu vrstu svog rada/objave ukoliko je imaš negdje na destkopu.

  Sve to skupa šalji na posao@tuzlanski.ba.

  Napomena: Oglas traje dok nam se ne prilključiš ti i tebi slični: Vrijedni, karakterni, odgovorni i ambiciozni… 

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje