Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svečana promocija u BKC-u: Tuzlanski kanton danas dobio 160 novih policajaca

Preuzmite sliku

U Bosanskom kulturno centru TK danas je upriličena promocija 160 policajaca i policajki koji su položili svečanu zakletvu i postali dio sigurnosnog sistema Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona. 

– Pred svima nama su veliki izazovi. Iz dana u dan sve je teže biti policajac i sve su veći izazovi. Policajci se susreću sa svim vidovima kriminala i sve je teže biti policajac. Tome nas podsjećaju svi ovi događaji koji se u posljednje vrijeme ovdje događaju. Vjerujem da će ovi mladi policajci koji su na probnom radu narednih 12 mjeseci odoliti svim tim izazovima i da se neće pokolebati te da će nastaviti obavljati ovaj posao – istakao je Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a TK.

Uprava policije je sa 160 novih policajaca dobila veliko pojačanje, ali postoji još uvijek upražnjenih radnih mjesta i na njihovom popunjavanju će se raditi u narednom periodu.

  • – Mi smo uputili zahtjev Vladi TK za raspisivanje novog konkursa za prijem policijskih službenika. Tu smo naveli da nam fali 500 policajaca. Taj nedostatak je smanjen za ovih 160 mladih policajaca. Mi imamo veliki deficit jer od 2018. godine nije vršen prijem policijskih službenika. Vjerujem da će ovaj nedostatak biti riješen u narednom periodu – istakao je Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova TK.

    Svečanosti u BKC-u TK prisustvovali su i članovi porodica novopečenih policajaca i policajki. (Fena | Foto: Blicko Junior)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje