Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sutra posljednji ispraćaj Eldara Dropića – Drope

Preuzmite sliku

Eldar Dropić-Dropa dugogodišnji uposlenik Radio Televizije Tuzlanskog kantona preminuo je u utorak 1. seprembra od posljedica zaraze korona virusa u 51. godini života.

 • “Posljednjih 15-ak dana na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli borio se s infekcijom prouzrokovanom korona-virusom, ali, nažalost, borba nije uspjela.

  Rođen je u Tuzli 2. februara 1970. godine. Tokom agresije na našu domovinu stao je u redove Armije Bosne i Hercegovine. Odmah nakon rata zaposlio se u Radio-televiziji Tuzlanskog kantona, gdje je proveo cijeli svoj radni vijek.

  Radio je na poslovima montažera, predano, s lakoćom, uvijek s rješenjima za svaki problem. Bio je naš drug, s kojim smo se mogli o svemu šaliti osim o Fudbalskom klubu “Sloboda”.

  Vijest o njegovoj smrti donijela je šok i veliku prazninu u naš kolektiv” – navode kolege sa Radio Televizije Tuzlanskog kantona.

  Iza Eldara Dropića ostali su sin Dino i supruga Muraza.

  PosljednjI ispraćaj će se obaviti u četvrtak 3. septembra od 16:00 do 16:30 sati ispred Komemorativnog centra Tuzla, a ukop je na Gradskom groblju Trnovac.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje