Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Studenti Ekonomskog fakulteta posjetili redakciju portala Tuzlanski.ba (FOTO)

Preuzmite sliku

Studenti četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Tuzli u okviru praktičnog pohađanja nastave iz predmeta “Marketing komuniciranje” i u sklopu realizaije projekta „Mediji, društvene mreže i komunikacijska percepcija mladih” finansiranog od Vlade TK skupa sa predmetnim asistentom Vedranom Lakićem posjetili su danas prostorije redakcije portala Tuzlanski.ba.

Tokom posjete, studenti su kroz kratku prezentaciju upoznati sa idejom nastanka internet medija, problemima sa kojima se susretalo tokom rada, te anegdotama koje su obilježile period od pokretanja portala do danas.

Nakon uvodnog dijela kroz interaktivne razgovore sa studentima su razmijenjena iskustva o njihovoj percepciji ekspanzije društvnih mreža, o pozitivnim i negativnim utjecajima istih.

– Želja je bila da studente izvedemo iz amfiteatra i da im praktično pokažemo kako i na koji način rade uspješni kolektivi. Njihova interakcija koju su pokazali danas ali reakcija nakon posjete je dovoljan pokazatelj da je ovo bio dobar potez. Sigurno ćemo nastaviti pored teorijskog dijela i na ovaj način studentima prenositi nova znanja, istakao je predmetni asistent Vedran Lakić.

  • – Velika čast je što smo danas bili gosti redakcije Tuzlanski.ba. Ambijent sa pozitivnim porukama, te pozitivna energija i kvalitet su nešto što vas čini drugačijim od ostalih. Zahvaljujem se na ovako divnom iskustvu i u ime svih studenata sa smjera “Marketing” želim vam sreću u daljem radu, istakla je studentica Elmedina Blažević.

    Nakon prezentacije, studenti su imali priliku da u neobaveznom razgovoru saznaju dodatne informacije o načinu funkcionisanja i djelovanja svih segmenata internet medija ali i da podijele vlastite ideje.

    – Zadovoljstvo nam je bilo ugostiti studente, podijeliti iskustva i razmijeniti mišljenja. Njihova energija, pozitivne reakcije i znatiželja koju su pokazali uistinu osnažuju i daju nadu u bolje sutra, istakao je direktor DSO “Unomedia” Nermin Krdžalić.(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje