Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Spuštena zavjesa na još jedan “Kaleidoskop”: Manifestacija koja na jednom mjestu okuplja veliki broj mladih

Preuzmite sliku

Subotnjim koncertom kod Muzičke škole završen je još jedan Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop 2023. godine.

Zavjesu na muzički dio festivala spustili su poznati bendovi, S-alt, Ide Prester, Rundek&Ekipa, Detour i Buč Kesidi.

I ove godine Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop opravdao je očekivanja, a sve je proteklo u najboljem redu bez incidenata uz povoljne vremenske uslove.

Festival koji povezuje mlade umjetnike iz različitih sredina i pruža priliku za zajedničko djelovanje u polju umjetnosti Tuzlu je mapirao u jedinstveni kalendar događaja u Bosni i Hercegovini ali i šire.

Ova manifestacija na jednom mjestu okuplja veliki broj mladih, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz drugih zemalja, s ciljem promocije kulturnog turizma, umrežavanja potencijala kreativnog i umjetničkog izražavanja mladih s potencijalima prirodnog i kulturno-historijskog naslijeđa Tuzle.

Program je, pored muzičkih aktivnosti, i ove godine bio upotpunjen izložbama, plesnim izvedbama, kreativnim radionicama, dokumentarnim filmovima, Art marketom, te drugim zanimljivim sadržajima, koji iz godine u godinu postaju sastavni dio programa festivala.

Misija ovog festivala je da napravi harmoniju različitosti, da uskladi kontraste i da ostvari umjetnost dijaloga među ljudima iz različitih sredina. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje