Nedjelja, 26. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Spektakl na prepunom Trgu slobode: Tuzlaci uz Van Gogh i vatromet dočekali 2020. godinu (FOTO)

Preuzmite sliku

Doček Nove godine protekao je u lijepoj atmosferi bez bilo kakvih incidenata i uz poruke ljubavi i suživota.

Preko 10.000 posjetitelja večeras je na Trgu slobode u Tuzli dočekalo novu, 2020. godinu. Građane Tuzle i brojne goste u je u novu godinu uvela rok grupa Van Gogh uz spektakularan višeminutni vatromet koji je uslijedio nakon što su se poklopile kazaljke na satu.

Tradicionalnim odbrojavanjem posljednjih sekundi dočekana je nova, 2020. godina, a nebo iznad Tuzle tačno u ponoć je obasjao višeminutni spektakularni vatromet.

Volite se‘ kazao je Zvonimir Đukić – Đule koji je građane Tuzle u Novu godinu uveo sa hitom ‘Neko te ima‘.

Prije nastupa grupe Van Gogh atmosferu je zagrijala pop-rock grupa Divan iz Tuzle. A, nakon ponoći na binu je izašao i Al Dino koji je svojim pjesmama upotpunio odličnu atmosferu na Trgu slobode u Tuzli.

Sepktakl na prepunom Trgu slobode prošao je bez incidenata, a za sigurnost građana bili su zduženi tuzlanski policajci, inspektori, zaštitari zaštitarskih agencija, kao i pripadnici SHMP Doma zdravlja Tuzla te vatrogasci.

Također je pohvalna i činjenica da su je upotreba petardi i pirotehničkih sredstava bila na zanemarivom nivou u odnosu prethodne godine.

Organizatori, Grad Tuzla i Turistička zajednica prezadovoljni su dočekom i posjetom ljudi. Istaknuli su kako Tuzla na taj način pokazuje da postaje jedno od glavnih turističkih središta u Bosni i Hercegovini.

Pred Tuzlom su u 2020.godini brojne poslovne investicije i izgradnje velikih objekata, najavio je gradonačelnik tog grada Jasmin Imamović.

Redakcija portala Tuzlanski.ba svim čitateljima želi sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu uz želje da vas samo lijepe stvari prate u novoj godini. (Tuzlanski.ba | Foto: Blicko Junior)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje