Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sa radom počeo čitalački klub JU NUB “Derviš Sušić” Tuzla

Preuzmite sliku

JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, u okviru obilježavanja Mjeseca knjige, okupila je u svojim prostorijama ljubitelje knjige kroz još jednu novu aktivnost. Od utorka, 17. oktobra, sa radom je počeo čitalački klub biblioteke.

Iako ovo nije nova ideja, u prostorijama Tuzlanske biblioteke ona do sad nije realizirana. Veliki broj sugrađana se javio da pozdravi ovakav vid okupljanja u biblioteci.

  • Neki nisu uspjeli doći ovaj put, a oni koji jesu, proveli su sat i po u ugodnoj atmosferi, razgovoru i planiranju kako bi rad kluba trebao da izgleda u budućnosti. Klub je otvoren za sve i to je mjesto na kojem možemo, bar na neko vrijeme, zaboraviti svakodnevne probleme, govoriti o knjigama koje volimo, koje su nas se dojmile, ali i onima koje ne preporučujemo. Klub će se sastajati jednom mjesečno, ali nije isključeno da to bude i češće, ako se članovi tako dogovore.

  • – Motiv za pokretanje ovakve aktivnosti je i potreba da čujemo šta naši korisnici žele da vide i dožive u biblioteci, da se prilagodimo njihovim potrebama i zatjevima i da na taj način zajedno našu biblioteku učinimo ugodnijim prostorom za sve. Nadam se da će to dovesti i do većeg broja članova, te da ćemo svoju ponudu naslova obogatiti prema zahtjevima naših korisnika – rekla je predstavljajući ovu ideju, Sanja Dukić, vršilac dužnosti direktora NUB „Derviš Sušić“ Tuzla.

    Sugrađanima ostaje da prate najave i dođu na sljedeći susret planiran u novembru, jer će to sigurno biti kvalitetno utrošeno vrijeme.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje