Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razgovor o prioritetima razvoja: Bećirović i Lugavić fokusirani na kvalitet života u Tuzli

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s gradonačelnikom Tuzle Zijadom Lugavićem o prioritetima kojima je posvećena gradska administracija.

Tuzlanski gradonačelnik je zahvalio Bećiroviću za nesebičnu podršku u nastojanjima da bude poboljšan kvalitet života građana i nastavljen kontinuitet razvitka Tuzle.

Lugavić je istaknuo da je odmah nakon pobjede na prijevremenim izborima u februaru ove godine krenuo s realizacijom aktivnosti i ciljeva koje je najavio tokom predizborne kampanje.

Naveo je da je fokus rada na zahtjevima i potrebama građana i građanki, privrednih subjekata, nevladinih organizacija i da se samo zajedničkim radom može graditi bolja budućnost. Naglasio je i da se njegov program rada u Tuzli temelji na tri osnovne dimenzije, usklađen je s UN-ovim ciljevima održivog razvitka, a to su: društvo, okoliš i ekonomski razvoj.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović čestitao je gradonačelniku za dosadašnje rezultate i posvećen rad u cilju poboljšanja kvaliteta života građana Tuzle.

Istakao je značaj očuvanja istine o 15. maju kao danu odbrane Tuzle, koji je uveliko uticao i na odbranu Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje