Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Radionica “Turističke priče” sa Majom Rogan održana u NUB “Derviš Sušić” Tuzla

Preuzmite sliku

„Turističke priče“, radionica Maje Rogan, održane su u Američkom kutku Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla.

Nakon pet godina, opet u istom ambijentu, prisutne je podsjetila na bogatstvo koje postoji u Tuzli, te govorila o postavkama slika u prostorijama Centra za kulturu Tuzla, mostu s kipovima i još nekim atrakcijama.

  • Maja Rogan je turistički je vodič na engleskom i italijanskom jeziku, a ova visprena i zabavna gošća, autorica je knjiga „Turistički vešeraj“, „Turistički tartufi“, „Turistički carousel“ i „Turistički urnebes“. U knjigama na duhovit način opisuje zgode i nezgode na turističkim turama. Na osnovu njenih priča u 2018. godini uprizorena je pozorišna predstava, a u decembru te iste godine izašao je i prijevod njenih knjiga na engleski jezik pod nazivom Tourist carousel / Turistički ringišpil.

  • U svojoj rodnoj Tuzli održala radionicu na temu „Turističke priče“. Skoro dva sata je držala pažnju publike, nasmijavala i razgovarala sa prisutnima, a teme su bile raznovrsne – od potreba turista u vremenu nakon pandemije, navika i zahtjeva turista iz raznih zemalja, do osmišljavanja ponude koja bi privukla turiste koji su najbrojniji.

    Maja je naglasila koliko je važno da lokalno stanovništvo promoviše ponudu prirodnih atrakcija, jer je interes za hiking/trekking sve veći kod turista. Potreba prilagođavanja tim zahtjevima je ključna za uspješnu turističku ponudu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje