Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Počeo Advent u Tuzli: Bogat sadržaj hrane, pića, uz muziku i iznenađenja (FOTO)

Preuzmite sliku

Na platou ispred Hotela Tuzla u organizaciji Udruženja „VENUS AMICA“, a pod pokroviteljstvom Grada Tuzla večeras je po prvi puta u Tuzli otvoren “Advent 2017”.

Sve posjetioce do 30. decembra do kada je planirano da traje “Advent”očekuje bogat sadržaj hrane, pića, uz muziku i svakako slatki program, a tu su i brojna druga iznenađenja.

Kako su istakli organizatori cilj ovakvog događaja je njegovanje pozitivnih vrijednosti ljudskog života i ujedno ovo je prvi događaj ovoga tipa u Gradu soli.

Čast da Advent svečano proglasi otvorenim pripala je gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću koji se prisutnima obratio prigodnim govorom a nakon toga orkestar “Balsika” je svojim muzičkim izvedbama priredio pravu predprazničnu atmosferu.

Ukupno 16 drvenih kućica specijalno izrađenih i ukrašenih za ovakve prilike građanima se nude brojni sadržaji koji priliče adventskom periodu, koji predstavlja najavu velikog katoličkog blagdana, Božića.

Učešće na Adventu uzelo je pored poznatih vinarija, destilerija žestokih alkoholnih pića, više mesnih industrija, proizvođači i distributeri sira, distributeri piva, proizvođači i distributeri slatkog programa i drugi.

Planirano je za vrijeme trajanja Adventa da se održi koncert desetak renomiranih muzičkih izvođača iz Hrvatske  i BiH kao i drugi bogati zabavni sadržaj.

Događaj ovakvog tipa na ovom lokalitetu u potpunosti će oživjeti ovaj dio grada, ali i postići svrhu kompletne manifestacije, da pojam suživota i ljudske vrijednosti, što je i cilj adventa i Božića, u potpunosti zaživi.

Program svakoga dana počinje u 18 sati i traje do 23 sata, dok je za Badnjak (nedjelja 24.12.) najavljeno duže radno vrijeme. (Foto: V.Živković – Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,