Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ove godine Advent stiže i u Par Selo

Preuzmite sliku

Od ove godine još novina stiže u lokalnu zajednicu Par Selo.

Kako navodi Udruga žena Snaga Timuna koja je inače nosilac aktivnosti organizacije Adventa koji počinje danas i isti će biti na dvije lokacije i to od 12:00 sati ispred crkve nakon mise a od 18:30 sati i ispred Društvenog doma (Timun).

Advent će biti organizovan i uz podršku Udruge mladih Par Selo-Dubrave, a za ovu priliku obazbjeđena je i velika jelka koja je zasađena u crkveno drvorište.

Ipsred crkve će biti konzumacija kuhanog vina, čaja, fritula, kobasica, a najavljena je i podjela paketića tokom decembarskih dana u crkci, OŠ Pasci i Timunu.

“U sklopu Adventa će biti dosta sadržaja koji će biti organizovani u Društevnom domu. Također će biti upriličeno i zajedničko gledanje utakmica Svjetskog prvenstva knock-out’ faze takmičenja. O svim detaljima i aktivnostima koji će biti planirani javnost će biti blagovremeno informisana” – navode iz Udruge mladih Par Selo-Dubrave.

Udruga žena Snaga Timuna saopćila se organizacija Adventa sprovodi uz finansijsku podršku Turističke zajednice Grada Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,