Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održan sastanak o uspostavljanju saradnje između gradova Tuzle i Dalamana u Turskoj

Preuzmite sliku

Danas je u Gradskoj upravi Tuzle, sekretar organa državne službe, Almir Šuta, primio u posjetu predstavnika grada Dalamana u Republici Turskoj, profesora Alija Baysala.

Profesor Baysal, koji trenutno boravi u Tuzli, je na inicijativu gradonačelnika Dalamana, Muhammeta Karakuşa, želio razgovarati sa predstavnicima Grada Tuzle u cilju uspostavljanja prijateljske saradnje između gradova Tuzle i Dalamana.

  • Glavna tema razgovora bila je uspostavaljanje kulturne, sportske, ekonomske i drugih vidova saradnje između ova dva grada, kao i mogućnost organizacije zajedničkog kulturno-umjetničkog festivala u Tuzli ili Dalamanu u 2024. godini. Organizacija zajedničkog festivala bi bio prvi korak ka uspostavljanju prijateljske saradnje između Tuzle i Dalamana, što bi također doprinijelo unapređenju postojećih prijateljskih odnosa između Tuzle i drugih gradova u Republici Turskoj.

    Sastanak je protekao u pozitivnoj atmosferi i otvorenosti za saradnju, te su dogovoreni naredni koraci kako bi se navedene ideje realizovale.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,