Četvrtak, 28. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

U centru Tuzle: Thai masaže, Hot Stone masaže, Fish Spa pedikir… (FOTO)

Preuzmite sliku

Brz i stresan tempo života narušava vaše psihofizičko zdravlje? Osjećate se nezadovoljno, umorno, patite od bolnih stanja ili jednostavno imate potrebu da se distancirate od tmurne, užurbane svakodnevnice. Salon “Body relax” nudi vam rješenja za vaše svakodnevne probleme. Rezervacije i informacije na kontakt telefon 063/692-412. 

U bogatoj i jedisntvenoj ponudi za vas imamo nekoliko vrsta masaža. Pored klasične, medicinske i sportske masaže nudimo vam i nesvakidađnje iskustvo Thai masaže, Hot Stone masaže kao i Fish Spa pedikira.

Stručno, sigurno i uspješno vas rješavamo boli, napetosti i stresa. Medicinska masaža – pametna, prirodna i učinkovita briga za zdravlje.

Bole vas vrat i leđa ili imate problema sa kičmom? Muku mučite s glavoboljama, migrenama i nesanicom? Trne li Vam ruke i noge ili se jednostavno osjećate bezvoljno? Medicinska masaža će vam pomoći. Riješite se bolova i neugode, vratite vitalnost i energiju, osnažite imunitet, osjećajte se slobodnije i podignite kvalitetu svog života.

Sportska masaža namijenjena profesionalcima.

U potrazi ste za pravom, čvrstom i kvalitetnom sportskom masažom? Jedan ste od profesionalnih ili amaterskih sportaša? Kao sportaš skloni ste gurati svoje tijelo na putu do boljih rezultata? Mi smo idealan partner za sportski uspjeh.

Posebnu pažnju posvećujemo tome da se sportska masaža prilagodi svakome sportašu individualno, ovisno o dobi, spolu, sportu kojim se bavi i njegovom intezitetu, kao i o fizičkim osobinama sportaša. Kako naši klijenti prepoznaju vrhunsku kvalitetu, stalnim usavršavanjem održavamo najvišu razinu kvalitete naših usluga i tretmana.

Klasična masaža – opuštanje u svom najboljem obliku.

Tražite li savršeno opuštanje, kvalitetan odmor i potpuno zadovoljstvo, mi ćemo vam pružiti sve to i mnogo više. Nježne i tople ruke, higijenski i čist prostor, savršen ambijent, mir i tišina te samo vi i maser priuštiti će vam jedinstvenu klasičnu masažu. Postavili smo sebi najviše standarde u životu, ljubavi, kreativnosti i mudrosti, jer samo tako pružiti ćemo vam topli, mekani i osobni ljudski dodir koji je nužan da bi vas uveo u opuštajući svijet bez stresa, briga i napetosti.

Prenatalna masaža, odnosno masaža za trudnice izuzetno je korisna za zdravlje bebe i majke.

Kada se radi o zdravlju i dobrobiti vaše bebe, sigurni smo da ne želite raditi nikakav kompromis. Upravo zato masažu tijekom trudnoće treba povjeriti stručnim i iskusnim ljudima. Očekuje Vas individualni pristup i razgovor, kako bi se odredila najadekvatnija trudnička masaža za vaše potrebe. Visoki standardi higijene i urednosti, ugodna i specifična atmosfera garancija su vašeg potpunog zadovoljstva.

Thai masaža

Nastala u Indiji prije 2500 godina. Objedinjuje nekoliko elemenata i to akupresuru, ugodno istezanje, pasivnu jogu, te kiropraktiku. Temelji se na 10 najvažnijih energetskih tačaka kojima teče životna energija, a nalaze se 2 cm ispod površine kože. Cilj tajlandske masaže je omogućiti protok energije te uspostaviti ravnotežu u tijelu. Masaže mogu biti blagog, srednjeg ili jačeg intenziteta. Vrlo su ugodne i opuštajuće. Tajlandska masaža je umjetnost dodira. Ona koristi duboki pritisak, tokom tretmana terapeuti koriste palčeve, koljena te stopala… Pritisak njihovih dlanova na vašem tijelu pomaže vam da se opustite. Pokreti istezanja koji su uključeni u tajlandskoj masaži pomažu opuštanju, revitalizaciji i oslobađanju napetosti.

Tradicionalna tajlandska masaža provodi se u ležećem položaju na strunjači, obuhvata cijelo tijelo, počevši od stopala, a završava masažom glave, kako bi se izbacile “loše energije” s vrha. Tradicionalna tajlandska masaža je poziv da se probude sva osjetila i da se postigne sklad duha i tijela.

Hot Stone masaža

Hot Stone masaža ili masaža vrućim kamenjem je specijalna vrsta masaže u kojoj se koristi glatko zagrijano kamenje za opuštanje mišića.

Kamenje je najčešće bazalt, crni vulkanski kamen koji jako dobro upija i zadržava toplinu.Ovo je prvenstveno vrlo ugodna i relaksirajuća vrsta masaže. Toplina kamenja pomaže pri opuštanju ukočenih mišića, poboljšava cirkulaciju i umiruje nervni sistem.

Hot Stone masaža je dobra za ljude kojima je često zima, imaju hladne noge, odnosno imaju problema sa cirkulacijom. Također je vrlo povoljna za one koji imaju problema sa napetošću u mišićima, a preferiraju lagane masaže. Toplina opušta mišiće i dozvoljava terapeutu da ih masira bez velikog pritiska.

Fish Spa pedikir

Tretman Garra Rufa ribicama je omiljena ponuda spa i wellness centara širom svijeta zbog toga što ribice uz prijatan osjećaj masaže pružaju i liječenje.

Žive na dnu jezera skrivene u stijenama i rastinju. U prirodi se hrane algama, planktonima, larvama i sitnim organizmima, međutim ovi nutrijenti su relativno rijetki u njihovom prirodnom staništu zbog visoke temperature vode i uz nedostatak te vrste ishrane, ribice su počele da konzumiraju izumrli, površinski sloj ljudske kože kao izvor ishrane i pri tome ispuštaju enzim ditranol koji ima regenerativno dejstvo na kožu.

Napomena: Ribice nikada ne dotiču i ne jedu živu i zdravu kožu,nemaju zube i ne grizu.

Garra Rufa ili Doctor Fish (kako je još nazivaju) vrši mikro masažu, stimuliše akupunkturne tačke i na taj način podstiče cirkulaciju krvi, olakšava regeneraciju kože i opušta. Tretman ribama ove vrste je efikasan i za mnoge kožne bolesti (psorijaza, ekcemi, kurje oči, itd.), reumatska i neurološka oboljenja i na kraju učini kožu mekom, čistom i zdravom.

Provjerite mnogobrojne pogodnosti za vas:

– Svaki klijent uživa potpunu diskreciju i privatnost
– Pregled i razgovor radi bolje prilagodbe masaže uključen je u cijenu
– Nema čekanja i posvećuje vam se dovoljno vremena
– Prvenstveno smo specijalizirani za usluge masaža
– Individualno se prilagođavamo radi učinkovitije pomoći
– Miran, tih i visoko higijenski prostor
– Ugodna i opuštena atmosfera uz konzumaciju čaja ili soka
– Koriste se prirodna i organska hladno prešana ulja

-Svi preparati su visoke kvalitete i ne izazivaju alergijske reakcije

Cjenovnik usluga:

– Medicinska masaža (60 min)  30,00 KM
– Klasična masaža (60 min)  30,00 KM
– Sportska masaža (60 min)  30,00 KM
– Parcijalna masaža (30 min)  20,00 KM
– Produžena klasična masaža (90 min)  50,00 KM
– Masaža za trudnice (60 min)  30,00 KM
– Masaža lica, vrata i dekoltea (20 min)  15,00 KM

Posebna ponuda istočnjačkih masaža:

Thai masaža (60 min)  40 KM

Fish spa pedikir (15 min)  10 KM

Hot Stone masaža (60 min)  30 KM

 

 

Subota i nedjelja  RADIMO UKOLIKO REZERVIŠETE TERMIN.

Rezervacije i informacije na kontakt telefon 063/692-412.

Posjetite nas na adresi Islamski centar – Turalibegova br. 25A.

(Marketing | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje