Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Moguće bratimljenje Tuzle sa nekim od gradova u Egiptu

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, sastao se danas sa NJ.E. Yasserom Sorour, ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH, u okviru prve zvanične posjete ambasadora Arapske Republike Egipat Gradu Tuzli.

 • Gradonačelnik Jasmin Imamović je ovom prilikom rekao da je počašćen posjetom NJ.E. ambasadora prijateljskog Egipta, zemlje koju građani Tuzle pamti po dobrome, još iz vremena prijateljstva Josipa Broza Tita i predsjednika Gamal Abdel Nasera, i sa kojom nas vežu lijepe uspomene još iz vremena Pokreta nesvrstanih.

  Gradonačelnik Grada Tuzle i NJ. E. Ambasador razgovarali su o unapređenju saradnje, mogućem vezivanju Tuzle sa nekim od gradova iz Egipta, kulturnoj i ekonomskoj saradnji i mogućnostima razmjene roba i umrežavanja ekonomija.

  Gardonačelnik je istakao važnost izgradnje mreže međusobnih odnosa i prijateljstva, kojom će cirkulisati kultura, umjetnost i ekonomija.

  NJ.E. g. Yasser Sorour je također izrazio zadovoljstvo jer mu je ukazana čast da upozna gradonačelnika Grada Tuzle, kao i zadovoljstvo zbog postojanja međusobnog razumijevanja i volje za jačanje saradnje između dvije zemlje u različitim oblastima, posebno u oblasti kulture. NJ. E. ambasador Yasser Sorour i gradonačelnik Jasmin Imamović razgovarali su i o mogućem bratimljenju Tuzle sa nekim od gradova u Egiptu, što bi predstavljalo okvir za različite aspekte saradnje između gradova, ali i država.

  NJ.E. ambasador Egipta je naglasio da je današnja posjeta Tuzli njegova prva zvanična posjeta u ulozi ambasadora Egipta, te obećao da sigurno neće biti i posljednja.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje