Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Koncertna sezona Jazz Festa Sarajevo donosi nastup ansambla AXIOM u Tuzli

Preuzmite sliku

Koncert ansambla AXIOM, rođenog Banjalučanina Dejana Terzića, bit će održan 24. februara u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u okviru koncertne sezone ‘Grlom u jagode’, a organizira ga Jazz Fest Sarajevo u partnerstvu sa BKC-om Tuzla i Radiom Kameleon.

Taj ansambl koji je prije tri godine zatvorio XX1. Jazz Fest Sarajevo 2017, iste je godine nastupio i u rasprodanom Narodnom pozorištu u Banjaluci. Ansambl čine još i vrhunski američki muzičari – saksofonista Chris Speed i kontrabasista Matt Penman te francuski pijanista bosanskohercegovačkog porijekla Bojan Zulfikarpašić.

Koncert u Tuzli dio je kraće evropske turneje koja će obuhvatiti i nastupe u Berlinu, Budimpešti, Trstu, Veneciji i Ljubljani, a dva dana nakon tuzlanskog koncerta AXIOM će nastupiti i u Banjaluci.

Jazz Fest Sarajevo je u okviru koncertne sezone koju realizira između dva festivala 2018. u Mostaru organizirao dva koncerta međunarodnog ansambla NAiRUZ i francuskog trija AutorYno, a u Tuzli je prije osam godina organizirao sjajno posjećeni koncert francuskog gitariste vijetnamskog porijekla Nguyena Lea i njemačkog vokaliste Michaela Schiefela, koji su nastupili u kvartetu sa bh. muzičarima Edvinom Hadžićem i Amarom Češljarom, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,