Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kao nekada: Dženex vraća izgubljenu potrebu Tuzlaka, na istom mjestu ista djelatnost (FOTO)

O tome kako je Tuzla nekada izgledala svjedoče brojni pisani tragovi i fotografije, ali i oni stariji njeni građani, rado spominjući objekte koje su nekada posjećivali. Sada, ukoliko svratite u tuzlansko naselje Kojšino, ponovo ćete se moći prisjetiti prošlih vremena, ali ovoga puta ne samo fotografijom.

Naime, na istoj lokaciji gdje se nekada nalazila maloprodajna trgovina građevinskog materijala “Amos”, sada se nalazi skladište građevinskog materijala “Dženex”. Ista lokacija, ista djelatnost, Tuzlake će sigurno vratiti u prošlost, na one godine kada su materijal za gradnju kupovali baš na ovom mjestu, a sada to ponovo mogu činiti:

Firma “Amos” dd Tuzla osnovana je 1975. godine, a djelatnost firme je bila prodaja građevinskog materijala na veliko i malo.  Amosova poslovna jedinica Prodavnica “Kojšino” nalazila se u ulici Kojšino br. 27 – maloprodaja građevinskog materijala.

Danas je tu Dženexova poslovna jedinica: Skladište građevinskog materijala, gdje možete potražiti sve za gradnju, od temelja do krova, a izdvojićemo samo neke od materijala: čelične cijevi, vodovodni i kanalizacioni material, armature i mreže, cementi, kao i pjesak i šljunak, cigla, blokovi i siporeks, krovni sistemi, fasadni sistemi, suha gradnja, izolacijski materijali…

Firma Dženex egzistira još od davne 1990. godine, a 1996. godine počinje sa prodajom građevinskog materijala. Iako “mlađa” od “Amosa”, ubrzo se razvila u renomirano i prepoznatljivo ime u svijetu građevine, te sarađuje sa mnogim partnerima iz BiH, kao i iz regiona.

Pored građevinskog materijala, Skladište u Kojšinu će imati osnovni dio asortimana koji se nalazi u svim Dženex-ovim Bau Centrima, od čega ćemo izdvojiti: boje i lakove, električni i ručni alat, elektromaterijal, vodomaterijal, laminate i podne obloge, vijčanu robu, opremu za centralno grijanje.

Ono što je neophodno napomenuti jeste i činjenica da će svi kupci imati obezbijeđen besplatan prevoz kupljene robe.

  • Na mjestu nekadašnjeg “Amosa”, sad ponovo možete svratiti i pronaći sve što je potrebno za vaš dom, u renomiranoj firmi i vrhunskog kvaliteta.

    U prilog tome govori i činjenica da je firma Dženex svih ovih godina otvorila veći broj skladišta, te ih vremenom modernizovala u već poznate Bau Centre Dženex.

  • Danas, Dženex na području Tuzle ima moderan Bau Centar, koji se nalazi na Šićkom Brodu, Šići bb i trgovinu “Svijet kupatila”, koja se nalazi na Ircu, a koja je specijalizirana za keramiku i sanitarije, te treću novootvorenu trgovinu Skladište građevinskog materijala u naselju Kojšino.

    Radno vrijeme Skladišta građevinskog materijala je: Od ponedeljka do subote: 07 – 16 h, a nedeljom: 07 -13 h.

    Posjeta Dženeksovom Skladištu građevinskog materijala u Kojšinu nesumnjivo će vratiti izgubljenu potrebu Tuzlaka, kada se baš na tom mjestu potraživao materijal za gradnju. Sve to ponovo se može činiti, a Skladište nudi sve što je potrebno – Od temelja do krova! (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje