Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Imamović primio učesnike projekta “Ryco superschools”

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović susreo se u utorak sa učenicima i profesorima gimnazija „Meša Selimović“ iz Tuzle i „Cemal Stafa“ iz Tirane, učesnicima projekta “Ryco superschools”.

Radi se o projektu razmjene škola zapadnog Balkana u kojem učestvuju škole iz šest država (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Albanija). Učenice i učenici gimnazije „Meša Selimović“ su početkom aprila bili u posjeti gimnaziji “Cemal Stafa” u Tirani, a ovih dana su učenici iz Tirane u posjeti Tuzli.

  • Programom posjeta planirani su, između ostalog, susreti sa gradonačelnicima gradova domaćina, te se gradonačelnik Imamović rado odazvao pozivu i susreo sa učenicima i njihovim profesorima u Međunarodnoj galeriji portreta. Prije razgovora sa gradonačelnikom, predstavljen je kratki film o Tuzli, nakon čega su učenici i gradonačelnik u opuštenoj atmosferi razgovarali o budućim planovima, kao i o aktivnostima Grada Tuzle namijenjenim podršci mladima.

    Nakon razgovora sa gradonačelnikom, učenici iz tuzlanske i tiranske gimnazije obišli su postavke Međunarodne galerije portreta, te nastavili sa realizacijom svog programa.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje