Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drugi dan 21. TKT Festa odigrana predstava ‘Sve to je iz kuće’ BNP-a Zenica

Preuzmite sliku

Drugog dana 21. TKT Festa na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla odigrana je predstava “Sve to je iz kuće” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u režiji Ajle Bešić.

Uloge su ostvarili Adna Kaknjo, Anđela Ilić i Adem Smailhodžić.

Ovo je porodična drama koja govori, prije svega, o važnosti komunikacije između roditelja i djece. Tekst se na suptilan način bavi temom vršnjčakog nasilja, gdje je fokus prvenstveno na tome kako će roditelji reagirati na slučaj koji se desio među tinejdžerima. Također, govori o licemjernosti društva koje nameće da je porodica i ono što se čuva ”među četiri zida” sveto, ali se unutar tih zidova često kriju brojne tajne.

TKT Fest će biti nastavljen večeras kada je na repertoaru predstava ‘‘Žena iz Porto Pima” koprodukcijskog projekta Teatra Fort Fono iz Hrvatske i Reflektora iz Srbije. I ova predstava počinje u 20 sati na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, saopćeno je iz TKT Festa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje