Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Domu zdravlja u Tuzli donirana medicinska oprema u vrijednosti 50.000 KM

Preuzmite sliku

Značajna donacija medicinske opreme ukupne vrijednosti 50.000 KM, danas je od strane Humanitarne organizacije “Islamic Relief”,  svečano uručena JZNU Dom zdravlja “Dr Mustafa  Šehović” u Tuzli.

Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, direktor “Islamic Relief BiH”, Emir Čiča, te direktor Doma zdravlja, prof. dr. Samir Mačković sa saradnicima.

Oprema, koja uključuje sofisticirane ginekološke stolice s ručnim komandama i oftalmološke instrumente, ispunjava najviše standarde u području zdravstva. Gradonačelnik Lugavić izrazio je zahvalnost “Islamic Reliefu” istaknuvši važnost ove donacije za unapređenje zdravstvenih usluga u Tuzli.

“Svaka donacija medicinske opreme zdravstvenoj ustanovi ima izuzetan značaj, jer pružanje zdravstvenih usluga bez odgovarajuće opreme predstavlja izazov. U ime Doma zdravlja Tuzla, zahvaljujem donatoru na izdvojenim sredstvima od preko 50 hiljada konvertibilnih maraka, koja su omogućila nabavku opreme za dva odjeljenja. Siguran sam da će ova oprema poboljšati kvalitetu usluge koja se pruža našim građankama, građanima i najmlađima. Ovo je iznimno humana gesta, koja doprinosi unapređenju ne samo našeg Doma zdravlja, već i drugih zdravstvenih ustanova”, kazao je gradonačelnik Lugavić.

Direktor Ustanove, prof.dr. Samir Mačković također je izrazio zahvalnost donatoru te istaknuo kako će nova oprema značajno poboljšati kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga na Odjeljenju za očne bolesti i Službi za zdravstvenu zaštitu žena i trudnica. Dodao je da će se projekti unapređenja nastaviti i dalje kako bi se osigurala kvalitetnija zdravstvena usluga za pacijente.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje