Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodijeljene nagrade za najbolje učenike, studente i sportiste (FOTO)

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, danas JE upriličio prijem za dobitnike nagrada za najbolje učenike, studente i sportiste.

Riječ je o kandidatima koji su se prijavili na “Javni poziv za dodjelu Nagrade Grada Tuzle za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista sa područja grada Tuzle”, i ispunili uvjete predviđene navedenim konkursom.

Prisutni dobitnici su, kroz razgovor i pojedinačno predstavljanje, upoznali gradonačelnika Imamovića sa ostvarenim rezultatima, na čemu im se zahvalio u ime svih građana Tuzle, koji mogu biti ponosni na nadolazeće generacije mladih. Sveukupni zbir rezultata učenika, studenata i sportista sa područja grada, potvrđuje činjenicu da je Tuzla sredina u kojoj mladi imaju mogućnost za razvoj i napredak.

U Budžetu Grada Tuzle za 2019. sa pozicije ” Nagrade studentima, učenicima i sportistima za natprosječan uspjeh” izdvojena su sredstva u visini od 50.000,00 KM.

Ove godine dodijeljena je 101 Nagrada Grada Tuzle za ostvaren natprosječan uspjeh u prethodnoj kalendarskoj/školskoj godini za pet učenika generacije srednjih škola, 44 studenta sa najnižom prosječnom ocjenom 9,50, trideset i pet učenika i studenata koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima i 17 sportista koji su proglašeni za najuspješnije sportiste Odlukom Sportskog saveza grada Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,