Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Danas počinje queer festival: Na ateljeu ‘Ismet Mujezinović’ u Tuzli osvanuo grafit ‘Pe*eri liječite se’ (FOTO)

Preuzmite sliku

U Tuzli će 15. i 16. marta biti održan peti po redu Međunarodni festival queer filma i umjetnosti “Merlinka”.

Svečano otvorenje festivala queer filma i umjetnosti “Merlinka” bit će upriličeno u petak 15. marta u 19 sati u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli.

Tokom dva dana trajanja festivala planirana je projekcija filma, diskusija na temu “Feminizam za svako LGBT slovo”, zatim emotivanje kratkih igranih fimova, te party svečanog zatvaranja fesstivala u Jazz clubu u Tuzli.

Jutros je na ateljeu Ismet Mujezinović osvanuo ispisan neprimjeren, uvredljiv i homofobni grafit.

  • Pored toga, na više lokacija u Tuzli izlijepljeni su plakati koji pozivaju na mirni protest povodom festivala, navedeno je:

    “Pozivaju se savjesni građani Tuzle na mirni protest ispred ateljea: ‘Ismet Mujezinović’ preko puta katoličkog centra dana 15.03.2019. – Petak u 18:00h radi sprječavanja otvaranja i održavanja nakaradnog i nemoralnig ‘Queer Festa’- Ne dozvolimo da naša djeca budu žrtve” ispisano je na plakatima.

    Iako se festival održava već petu godinu, ranije se nikada nije dogodilo iskazivanje suprotnog mišljenja na ovakav način. Zbog svega navedenog večeras će biti angažovan veći broj zaštitara i policajaca a o svim dešavanjima upoznate su državne i međunarodne institucije. (Tuzlanski.ba)

  •  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,