Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bajaga: “Novu godinu dočekajmo zajedno na najvećem trgu u BiH”

Preuzmite sliku

Kao i prethodnih godina, Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle će organizovati javni doček Nove godine na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini, Trgu slobode u Tuzli.

U Novu 2024. godinu Tuzlanke i Tuzlake, ali i sve one koji se odluče praznike provesti u Tuzli, će uvesti Bajaga i instruktori.

Atraktivan sadržaj za sve generacije

Zimska sezona u Tuzli će i ove godine biti bogata sa sadržajima koji će u gradu kreirati atmosferu radovanja zimskim praznicima i na taj način osigurati da posjetioci grada tokom cijele godine imaju priliku uživati u atraktivnim i raznolikim programima za sve uzraste.

˝Sigurni smo da će uz Bajagu tuzlanski doček Nove godine ponovo biti jedan od najposjećenijih u BiH. Raduje nas da i ove godine Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle, zajedno sa partnerima i sponzorima, ima priliku da ponudi atraktivan sadržaj i program koji će tokom mjesec dana manifestacije ‘Zima u Tuzli’ ponovo našu Tuzlu istaći kao interesantan i atraktivan grad sa zabavnim i privlačnim sadržajem za sve uzraste i generacije˝, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac.

 • Sinergija javnog i privatnog sektora za dobrobit građana

  Kako je istaknuto, ovo je način da Grad Tuzla putem Turističke zajednice Tuzla bude pravi partner sektoru privrede. Grad Tuzla na ovaj način pokazuje da je partner i podrška privrednicima i obrtnicima, koji svake godine dobijaju priliku da unaprijede svoju promociju i prodaju kroz prezentaciju na Trgu slobode, a pored toga svake godine se pruža podrška i lokalnim muzičarima koji uz regionalne muzičke izvođače nastupaju na sceni Trga slobode.

  ˝Manifestacija ‘Zima u Tuzli’ ima za cilj da se unaprijedi život naših sugrađana i u zimskom periodu, ali i da utičemo i na razvoj i pozicioniranje Grada Tuzle kao poželjne turističke destinacije. Organizacije ove manifestacije će dati i snažnu podršku našim poduzetnicima, ugostiteljima, obrtnicima, umjetnicima. U ime gradonačelnika ja bih se zahvalila društveno odgovornim kompanijama koje su nam i ove godine dale podršku, Bingo Grupa, NLB banka, BH Telecom… To je primjer kako javni i privatni sektor mogu zajedno u sinergiji donijeti dobrobit našim građanima˝, kazala je Svjetlana Kakeš iz Gradske uprave Tuzle i dodala: ˝Ukusi su različiti, ali mislim da ove godine imamo najpozitivnije reakcije sugrađana što se tiče odabira programa i izvođača za doček Nove godine˝.

  Generalni sponzor NLB Banka d.d. Sarajevo

  NLB Banka d.d. Sarajevo, kao glavni sponzor dočeka Nove godine u Tuzli, dokazuje svoju opredijeljenost da aktivno podržava projekte koji promovišu lokalno poduzetništvo i koji doprinose povećanju kvaliteta života svih građana.

  ˝Ja znam gdje ću slaviti Novu godinu. Sviđa mi se muzika i kompletna organizacija. Mi sebe i doživljavamo kao domaću banku u Tuzli i Tuzlanskom kantonu.Nama je veliko zadovoljstvo i čast da smo i ove godine glavni sponzor javnog dočeka Nove godine i manifestacije ‘Zima u Tuzli’ kroz razne programe. Imate zaista predivan program i sigurna sam da ću često dolaziti u Tuzlu privatno i službeno. Naša saradnja traje dugi niz godina i sigurna sam da će trajati i u budućnosti. Pomenula bih da ćemo 31.12. imati javnu podjelu novogodišnjih paketića za sve mališane koji dođu na Trg slobode˝, naglasila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.

  Bajaga: ‘Uvijek mi je bilo lijepo svirati u Tuzli’

  ˝Drago mi je da sam u Tuzli. Ja moram da kažem da su ljudi iz organizacije iz Tuzle nas stvarno zvali na vrijeme, još proljetos. Mi od proljetos znamo da ćemo da sviramo u Tuzli za Novu godinu, što je baš lijepo. Uvijek mi je bilo lijepo svirati u Tuzli. Trg slobode gdje se svira doček, tu nisam svirao. Kažu da je najveći trg u BiH. Tako da mi je drago da Novu godinu dočekamo zajedno na najvećem trgu u BiH. Imam podmlađen bend, novu ritam sekciju već šest meseci. Svirali smo puno ove godine i kažu nam da nismo nikada bolje zvučali. Mi smo spremni i u top formi. Baš se radujemo momci iz benda i ja da ćemo biti za Novu godinu tu sa vama u Tuzli˝, kazao je Momčilo Bajagić-Bajaga.

  U novogodišnjoj noći će prije Bajage i instruktora nastupiti tuzlanski DJ Shadow Kid, kao i tuzlanski bend Divan, dok će u noći 1. januara kao glavna zvijezda nastupiti Tijana Dapčević, a prije nje će publiku zagrijati tuzlanski DJ Yaha, kao i tuzlanski bend VIS Retro.

 • Tradicionalna manifestacija ‘Zima u Tuzli’ koja u decembarskim i januarskim danima ukrasi Tuzlu sa kućicama na Trgu slobode, prazničnim dekorom širom grada, zabavno-muzičkim programom i animacijama za djecu, kao i Klizalište „Panonika“, će uz podršku partnera i sponzora i ove godine učiniti da Tuzla bude grad prepoznatljiv po kvalitetnoj zimskoj ponudi. Podsjećamo, ‘Zimu u Tuzli’ će u petak, 15. decembra solističkim koncertom otvoriti Džejla Ramović. (Foto: Blicko Junior)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje