Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prava jesen tek od sredine oktobra

jesen-zk450x300
Preuzmite sliku

Popularno

Vrijeme u BiH narednog mjeseca biće malo toplije od prosjeka, a pravo jesenje vrijeme i pad temperature nastupiće od 10. do 15. oktobra.

jesen-zk450x300Iz Hidrometeorološkog zavoda  rečeno je da će vremenske prilike tokom prva tri dana oktobra biti promjenljive – temperatura će biti iznad prosjeka za početak oktobra, od 19 do 27 stepeni. Povremeno će padati kiša, uglavnom na zapadu.

U utorak, 2. oktobra, tokom popodneva očekuju se pljuskovi sa kišom u većini predjela. Od četvrtka, 4. oktobra, do 10. oktobra biće uglavnom suho i sunčanije vrijeme. Jutra će biti hladna, ponegdje sa maglom. Od 4. do 7. oktobra biće nešto svježije, sa maksimalnom temperaturom do 20 stepeni. Od 7. do 11. oktobra biće malo toplije.

Pravo jesenje vreme, kiša i pad temperature očekuje se od 10. do 15. oktobra. Suho i toplije vrijeme, uz hladna jutra, nastupiće od 16. do 22, nakon čega se do 25. oktobra očekuje promjenljivo vrijeme sa malo kiše, a od 25. do kraja mjeseca biće više suhog vremena.

Oktobar će biti malo topliji od prosjeka – srednja temperatura će biti za stepen viša od uobičajene, a padaće i manje kiše od prosjeka. Temperatura u novembru će, prema sadašnjim prognozama, biti oko normale ili nešto niže. Padavine će biti ispod prosjeka, što znači da nas očekuje sušan novembar, pogotovo u Hercegovini.

Moguća je česta pojava magle, kao i prošle godine. Iz Hidrometeorološkog zavoda  napominju da su dugoročne prognoze samo okvirne, prenosi Srna.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: