Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi planovi: Senad Hadžić želi odati počast žrtvama u Njujorku

senad-hadzic-bih
Preuzmite sliku

Popularno

Hadžija Senad Hadžić iz Banovića, koji je pješice išao na hadž u Meku te nedavno posjetio Vatikan, u novembru se sprema za novi veliki podvig i pješačenje.

senad-hadzic-bih

Traži sponzora

Hadžić ima želju da posjeti Memorijalni centar sagrađen na istom mjestu na kojem su bile kule Svjetskog trgovačkog centra u Njujorku, srušene u terorističkom napadu prije 12 godina.

– Nadam se da ću uspjeti u novoj misiji kako bih odao počast žrtvama nastradalim u Njujorku. Vjerujem da će se do novembra naći neko ko bi mi platio avionsku kartu te osigurao vizu da se spustim na američko tlo. Ako se sve poklopi, onda bih razmišljao o dionici kojom bih pješačio do Njujorka – kazao je za “Avaz” Senad Hadžić.

Planetarno popularni hadžija, osim odlaska na hadž, pješice je išao da oda počast žrtvama rata u Srebrenici, Vukovaru i Trebinju.

Pješice do Vatikana

Također, išao je i pješice u Makedoniju, gdje je posjetio grob stradalog pjevača Toše Proeskog, a nedavno se vratio i s puta iz Vatikana, gdje je pješačio više od 1.000 kilometara kako bi papi Franji predao Kur'an, Bibliju i zastavu BiH.

– Ovo će mi biti jedna od mojih najvećih misija – dodao je Hadžić, koji je nedavno izrazio želju i da ode u Brazil da bodri nogometnu reprezentaciju BiH na Svjetskom prvenstvu, ali je odustao zbog velikih troškova. (Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: