Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na ruke OBN-u: Vi ste moralna vertikala! (Piše: Mirza Šehanović)

obn-lakrdija
Preuzmite sliku

Popularno

Na svom Facebook profilu naš sugrađanin i prijatelj redakcije Mirza objavio je fotografiju kviza na OBN televiziji i u opisu iste na zanimljiv ali prije svega i iskren način prokomentarisao ovu očiglednu prevaru i sramotnu televizijsku lakrdiju, njegovo pismo upućeno OBN-u prenosimo u cijelosti:

\"obn-lakrdija\"\”Inače svako pismo započinjem sa \”Poštovani\”, ali sad moram napraviti presedan, (unatoč dobrom odgoju), jer ste zaista mizerni… Sumnjam da će ovo pismo bilo ko pročitati, iz dva razloga:

1. Da imate mrvu duše, ne bi pljačkali radničku klasu u ova teška vremena;

2.Pošto na matematički zadatak gdje je očigledno rješenje 61 (đaci prvaci to mogu posvjedočiti), vi ponudite \”tačan odgovor\” nebuloznih 1621, s pravom sumnjam u vašu generalnu naobrazbu. Jedino ste ispekli \”lopovsku operaciju\”, a to je oduzimanje.

Kad vas naivni igrač pozove, prvo mu se javi ženski \”alt\”, amaterska kopija \”hot-line\”, koja kao čita (NETAČNU) cijenu poziva. Ona oduzme nekih dvanaest sekundi, te dalje jadnika proslijedi glasu neandertalca koji mutira. On, proporcionalno svojoj inteligenciji, postavlja debilna pitanja poput : Da li su 2+2=4, ako je odgovor \”da\” pritisnite tipku \”1\”, a ako je odgovor \”ne\”, pritisnite tipku \”2\”. Na pritisak tipke \”1\”, on vas u deliriju obavještava da ste dali tačan odgovor, da samo i dalje zovete, jer on kao osjeća da ćete sljedeći puta dobiti i voditeljku, koja još nije sigurna \”je li pošla ili došla\”… Sve u svemu, nečuvena pljačka, oduzimanje i ono malo para što jadni bosanac ima. Kao što biva u svim patetičnim emisijama poput ove, u jednostavnijoj igri (traženje pet životinja osim urednika igre), deset minuta se, kao, niko ne javlja, a onda nekim čudom, javi se kolegica iz iste prostorije (čuje se eho) i osvoji famoznih 400 KM.

Da skratim, moja poruka je sljedeća: Svima koji su na bilo koji način upleteni u ovu prevaru, od kamermana, voditeljice, pa prema krupnijim ribama iskreno želim da novac zarađen na ovaj način, utroše u nabavku lijekova (osobno se nadam da će CITOSTATICI biti u pitanju).

Poruka za OBN televiziju:

Dovoljno sam upućen u rad televizijskih medija, znam da je vaš alibi \” mi smo samo iznajmili termin\”, ali nije lijepo da dajete autogolove, pljujete po ostatku programa zbog ovih prevaranata. Ovo je, u prenesenom značenju, slično teroru nad poštenim narodom, vašim vjernim gledaocima.

P.S. Upišite broj žiro-računa i cijenu jednog njihovog termina, pa ću vam ja uplatiti taj iznos, a u tom terminu emitujte prilog o napadu leoparda na srndaća, humanije je od ovog.

Na kraju učtivog pisma uvijek stoji \” Sve najbolje\”, ali ja vam od srca želim upravo suprotno.\”

Piše: Mirza Šehanović / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: