Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

KONAČNO: Nakon 4 700 kilometara, Senad Hadžić ušao u Saudijsku Arabiju

b 120720160
Preuzmite sliku

Popularno

Senad Hadžić nakon 4.700 kilometra pješačenja i problema sa administracijom (vizom) Saudijske Arabije danas je ušao u ovu zemlju.

\"bHadžić je na sveti put krenuo pješke iz rodnih Banovića 10. decembra 2011 godine. kako bi obavio petu (svetu) islamsku dužnost, hadždž. Senadu preostaje još da pređe 1.300 kilometara puta po izuzetno teškim uslovima, kako bi stigao do Meke.

\”Ostalo mi je još 1.300 kilometara do Mekke. Ovo će biti najteža dionica \'Puta svjetlosti\’ u kojoj ću pješačiti po vrelom, pustinjskom pijesku i visokim temepraturama\”, kaže Senad.

Prije mjesec dana Senad je imao problema sa zdravstvenim stanjem, međutim situacija se dosta popravila i on je nastavio dalje, dobijao je informacije kako kako postoji mogučnost da će imati problema sa administracijom Saudijske Arabije i da će njegov ulazak u ovu zemlju biti pod znakom pitanja. Ali Hadžić nije ni pomislio da odustane, rekao je da će istrajati u svojoj namjeri makar mu to zadnje u životu bilo.

Nakon sedam mjeseci i deset dana koliko je do sada proveo na \”Putu svjetlosti\”, Hadžić se suočio sa mnogobrojnim problemima. Prošao je ratne zone, pustinje, imao zdravstvenih problema, nestajalo mu je novca ali, kako kaže, uvijek je nailazio na dobre ljude koji su mu pomagali kad mu je bilo najteže.

Senad Hadžić dobio je vizu za ulazak u Saudijsku Arabiju, sad preostaje samo da smogne još snage i da uz pomoć dragog Allaha stigne na odredište, što mu od srca želimo. Svi svjetski mediji su cijelo vrijeme pratili ovaj sveti put našeg heroja i izvještavali o tome.

Šta više da kažemo osim Senade izdrži do kraja neka ti dragi Allah podari snage i sabura da istraješ u svojoj namjeri.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: