Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Više od hiljadu rezervacija za Teslin električni kamion koji dolazi tek za dvije godine

Preuzmite sliku

Ponekad je sreća presudan faktor u poslovnom uspjehu, a Musku je definitivno ne nedostaje. 

I dok je javnost još mogla progutati super brzi Roadster, a oni najvjerniji sljedbenici ga i zakapariti uz nemalu akontaciju, u projekt električnog kamiona nije se puno vjerovalo. Radi se o vrlo konzervativnoj niši u kojoj se svaka novina mora višestruko dokazati, a dizel je svetinja. Tolika da nijedna veća kompanija ne želi ponuditi ništa slično u gospodarskom sektoru.

No usprkos činjenici da ekstremno jake punionice još neko vrijeme neće biti izgrađene, a niko nije ni isprobao kamion u praksi, prodaja ide iznad svih očekivanja. Lista kupaca sve je veća, a sada su stigle i relativno velike narudžbe. Tako je Anheuser-Busch, poznatiji kao proizvođač Budweisera, naručio čak 40 kamiona. Uključio se i Sysco s još impresivnijom narudžbom. Oni su naručili 50 kamiona i uplatili nemali novac. Službeno se spominje oko 200 narudžbi.

  • U Tesli tvrde da njihov kamion može pod punim opterećenjem prijeći oko 800 km, a do 96 km/h će ubrzati za 20 sekundi. Startna cijena je oko 150.000 dolara, a avans je s prvotnih 5000 dolara povećan na 20.000 dolara.

    Sudeći po objavi na Instagramu, kompanija Tesla već je primila barem 1230 rezervacija, što je zaista nevjerovatno. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,