Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sportski automobil ručno izrađen od dijelova Audija stavljen na prodaju

Preuzmite sliku

Na web portalu Marketplace pronađen je oglas za prodaju jedinstvenog trkačkog superautomobila ove vrste, koji nema svoje ime, a izgrađen je na temelju Audijevih rezervnih dijelova. Procijenjen je na samo 22.000 dolara, odnosno nešto više od 2 miliona rubalja.

Ko je čuveni inovator i majstor nije poznato, ali izgleda kao trkaći automobil iz grupe C, koja je postojala od 1982. do 1993. godine. Ima prilično nisku i istovremenu široku karoseriju, a vozačevo sjedište nalazi se strogo u sredini.

  • Auto također privlači pažnju velikim prednjim spliterom, ventiliranim poklopcem motora, usisnikom zraka na krovu, ispušnim cijevima na bokovima i masivnim stražnjim krilom. Na fotografijama se vidi da superautomobil nema registarske pločice i kućišta bočnih retrovizora, što znači da nije namijenjen za vožnju po javnim cestama.

    Prema riječima prodavača, dizajn neimenovanog coupea uključivao je puno komponenti iz raznih Audija, ali nije ulazio u detalje. Najvjerovatnije je izgrađen na temelju prilagođene šasije, a ne na bilo kojem specifičnom automobilu donatora.

  • Na ovaj ili onaj način, automobil pokreće stražnji V6 motor iz prve generacije Audija A4. Govorimo o 2,8-litrenom agregatu snage 193 KS. Performanse motora mogu se činiti nedovoljnim, ali automobil malo teži. A prodavač tvrdi da se motor može dodatno pojačati. Domaći superauto na stazi je u voznom stanju, iako mu je potrebno održavanje/popravak.

    Oglas je trenutno neaktivan. Vjerovatno je neko već kupio ovaj nesvakidašnji automobil. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,