Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Revolucija Seata: Nova Leon Cupra R izgleda impresivno (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Novi Seat Leon Cupra ima 310 KS, motor od dva litra, turbo punjač, DSG-mjenjač, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,8 sekundi, maksimalnu brzinu od 250 km/h i bolja aerodinamička svojstva u odnosu na njegove prethodnike.

Za početak tu je limitirana serija ovog impresivnog automobila od 799 primjeraka koji će biti dostupni na tržištu jedno kraće vrijeme. Od tih 799 primjeraka, njih 300 će biti opremljeni s gore navedenim DSG-mjenjačkim sklopom, dok će 499 komada kupcima doći u izdanju s manualnim mjenjačem.

Maksimalna brzina je elektronički limitirana na 250 km/h i ima 12,5% poboljšanih aerodinamičkih svojstava u usporedbi s Cuprom bez sufiksa „R“.

Prednji branik, pragovi i stražnji difuzor su napravljen od karbona i posebno prilagođen za jurnjavu kakvu vozači Seatovih modela još nikada nisu doživjeli. Najbrži Seatov model svih vremena trebao je osiguravati ugodan prostor za provođenje vremena. Ali ne samo ugodan, već i siguran, jer je uz malu vojsku zračnih jastuka u cijeloj priči prisutan i zamjetan broj skraćenica. Tako Seat Leon Cupra R ima DLC, ASR, ABS, LDC, DAC, SDP, MOST, HSLS i još svašta nešto.

Ovaj automobil treba gledati kao evoluciju nečega i otvaranje jednog novog poglavlja u Seatovoj historiji. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje