Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi električni bicikl iz Jeep-a spreman za sve terene

Preuzmite sliku

Popularno

Firma koja je poznata po vrhunskim terenskim i SUV vozilima, nedavno je predstavila svoj prvi električni bicikl.

Zanimljivo je da iako mu u odnosu na ostatak vozila iz game Jeep-a nedostaje još jedan par točkova, na prvi pogled djeluje jednako robusno, te kao da je baš stvoren za aktivnosti izvan asflatiranih prometnica i utabanih šumskih puteva, prenosi Macho.hr.

  • Iako je predstavjen još tokom ovogodišnjeg Super Bowla, nije bilo jasno da li se radi tek o jedinstvenom primjerku ili Jeep stvarno ulazi na e-bike tržište sve do juna kada je otkriveno da će se raditi u suradnji s firmom QuietKat.

  • Moramo priznati da nam na prvu izgleda odlično, a kad pogledamo specifikacije, situacija postaje još zanimljivija. U ponudi su dvije verzije s električnim motorima snage 750W i 1000W, te nevjerovatnih 160Nm okretnog momenta. Da, očito je da snage neće nedostajati ni “hard core” zaljubljenicima u terensku vožnju, a uz ful suspenziju i četveroklipne hidrauličke disk kočnice, sigurni smo da zabave neće nedostajati.

  • No, kao i sve u životu, takvu zabavu treba i platiti, pa će vas osnovna verzija olakšati za gotovo 6000 dolara. Kažu da sloboda nema cijenu, ali očito je da su je u Jeep-u ipak odredili. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,