Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ponosi se svojim porijeklom: Mate Rimac tokom intervjua istakao da je Bosanac

Preuzmite sliku

Juraj Šebalj objavio je intervju sa Rimcem uz opis; “Ovaj mali Podcast ili intevju nastao je prošle godine kada smo testirali Neveru. Rekli smo da ćemo ga pustiti kad se dojmovi slegnu. Evo nakon godinu dana razgovora Jure i Mate u tvornici u Velikom Trgovišću!”

Ovaj razgovor možete pogledati na YouTubeu, a obrađene su mnoge teme iz svijeta automobilizma, baterija i biznisa. Pričalo se o budućnosti saobraćaja gdje je Rimac iznio pretpostavke da će se smanjiti broj vlastitih automobila, a da će saobraćajnice preplaviti robot-taxiji.

Zanimljiv odgovor dao je Mate u 12:00 minuti intervjua kada se Juraj Šebalj žalio na svoju tjelesnu visinu od 174cm i pitao Rimca koliko je on visok, a odgovor je bio “89 i Bosanac” čime je ponovo dokazao da se ponosi svojim porijeklom.

“Danas jako puno putujem i srećem ljude koji nikad nisu čuli za Hrvatsku pa se uvijek čudim glupim mikro-razlikama prema kojima se mi ovdje dijelimo. Zagorac-ovaj, Bosanac-onaj. Tko god se naputovao i naradio sa različitim ljudima zna da se oni dijele prema djelima, ne prema rodnom mjestu ili boji kože. Bez obzira na to ne treba zaboraviti porijeklo i korijene.” Govorio je Rimac za medije ranije

Život bez Livna, Zagreba i Samobora ne bih mogao zamisliti i jako volim svako od tih mjesta”

Kompanija Mate Rimca nedavno je postala većinski vlasnik Bugattija. Firma Rimac Automobili postaje Rimac Grupa, podijeljena na dvije kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology. (Vijesti.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,