Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pao na vozačkom, pa tužio autoškolu

Preuzmite sliku

Tinejdžer iz Kalifornije je nedavno pao na vozačkom ispitu zbog nečega što nije on napravio, već Tesla Model 3 u kojem je polagao ispit.

U razgovoru s lokalnim medijima, 16-godišnji Bruce Rosenblum je rekao da je reč o Teslinom sistemu regenerativnog kočenja.

‘Na samom početku testa instruktorka me je upozorila da auto sam od sebe usporava, kao na znaku stop. I rekla mi je da se to već dogodilo dva puta, prije nego što smo uopšte napustili parking. Onda nastavljamo s testom. Učinio sam sve što test traži, nakon čega mi je rekla da sam pao‘, prisetio se Rosenblum.

  • Iako se sistem regenerativnog kočenja Modela 3 može onemogućiti, Bruceu nije rečeno da deaktivira sistem, piše Jutarnji.hr. Dečakov otac, Nil, podnijeo je tužbu protiv lokalne kancelarije autoškole, i nakon što su mediji počeli da izvještavaju o priči, odjeljenje autoškole za terenske operacije je Bruceu dalo vozačku dozvolu.

    Bruce je na sreću dobio svoju vozačku dozvolu, a autoškola je svom osoblju izdala smjernice da se sistem regenerativnog kočenja više ne može koristiti kao razlog za ocijenjivanje greške u vožnji.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,