Petak, 21. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac ciglom ‘otvorio’ zaključani automobil

Preuzmite sliku

Popularno

Situacije da zaključamo ključ u automobilu ili se automobil sam zaključa dok je ključ u njemu dogodile su se vjerovatno većini vozača. Na sreću, u tim situacijama ima puno rješenja.

Najjednostavnije rješenje je rezervni ključ, neka auto servisna podrška koja može otključati na daljinu, može pomoći bravar koji zna mnoge trikove za “provaliti” u auto, a ako i to ne upali pomoći može i šlep služba koja će automobil odvesti u servis gdje će ga definitivno nekako otvoriti.

Ali rijetko kome od nas bi u takvim situacijama na pamet palo vrlo efikasno rješenje jednostavne konstrukcije i naziva – cigla.

Na videu koji nam dolazi iz Kanade vidimo čovjeka koji drži ciglu i namjerava pomoću nje ući u svoj zaključani automobil. Čovjek vjerovatno ne govori dobro engleski ili je potpuno zbunjen jer ne reaguje na upute osobe koja snima i drugih posmatrača, koji su mu pokušali pomoći da odabere što jeftinije rješenje, prenosi CdM.

Na samom početku dvominutnog videa kamerman čovjeku predlaže da pozove šlep službu, ali kako ovaj ne reaguje i ne ispušta ciglu, slijede drugi savjeti. Kada je vozač pokazao namjeru da razbije vjetrobransko staklo, kamerman ga pokušava odgovoriti od toga uz komentar da je vjetrobransko staklo ojačano i da ga neće moći razbiti.

Savjetuje mu da razbije zadnje bočno staklo koje je najjeftinije i prilazi autu kako bi mu to pokazao, ali vozač je ipak odlučan razbiti vjetrobransko staklo i komentariše da je već ‘slomljeno‘.

Kamerman ponovo savjetuje pozivanje šlep službe, ali nekoliko trenutaka kasnije vozač se baca na posao i kreće razbijanje vjetrobrana. U tome nakon dosta vremena i uspije. Nakon toga poseže u unutrašnjost za ključevima i pritom aktivira brisače što čitavu situaciju čini još komičnijom.

U tom se trenutku video prekida. Nadamo se da je vozač nakon toga srećno došao do svog odredišta. Do ključeva je vjerovatno došao, ali sigurno nije bilo lako voziti s razbijenim vjetrobranom kroz koji se ne vidi gotovo ništa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,